Yaşam

Közlenmiş kapya biberli meze tarifi, nasıl yapılır?

Her öğüne yakışan pratik ve kolay hazırlanışıyla mezeler bazen ana yemeğin en özgürleştirici eşlikçilerinden biridir. Et, balık, tavuk gibi ana yemeklerin yanında közlenmiş kapya biberli mezeyi tercih edebilirsiniz.

İşte lezzetiyle ana yemeğinizin baş tacı olacak közlenmiş kapya biberli meze tarifi…

KAVURULMUŞ KAPYA BİBER UYGULAMASI

4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Malzemeler;

  • 4 adet kapya biber,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 avuç iri çekilmiş ceviz,
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz,
  • 1 tutam kıyılmış dereotu,
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı;

  • Öncelikle fırını 200 dereceye ısıtın.
  • Kapya biberleri güzelce yıkayın ve sapından oyarak çekirdeklerini çıkarın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip fırına verin.
  • Biberler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Pişen biberler soğuduktan sonra kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
  • Doğradığınız biberleri derin bir karıştırma kabına alın ve üzerine rendelenmiş sarımsağı ekleyin.
  • Maydanoz, dereotu, sirke, limon, tuz, zeytinyağı ve cevizi ekleyip iyice karıştırın.

Servis tabağına aldığınız közlenmiş kapya biberli mezenizi dilerseniz çırpılmış yoğurt ile sevişebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu